VARA MODIG, HOPPA OCH STARTA EGET FÖRETAG

Mod_hoppa_eget_foretag_carolinesellstone.jpg

Starta eget företag, vara min egen chef, det har varit en dröm sedan jag var liten. Det sitter i generna. Tror jag. Min pappa har drivit eget företag sedan unga år och gör det än idag. Han är 71 år. Han älskar sitt arbete, är kunnig, serviceminded och har en bred kompetens och därför kan han konkurrera med de stora företagen. Det är coolt. Jag vill också vara en cool egenföretagare när jag är 71 år. Men det är ett annat blogginlägg. Åter till när jag fattade mod och hoppade.

STARTAR EGET FÖRETAG

Det var sommaren 2015 som jag bestämde mig för att vara modig, hoppa och starta eget. Att göra det som var otroligt läskigt genom att hoppa av min trygga heltidstjänst som projektledare – på en kommunikationsavdelning – på ett stort globalt företag. Det låter ju rätt galet. Istället för att ha trygghet och fantastiska kollegor, ville jag starta eget företag, bli en ensam frilansare och kliva in i otryggheten. Så tänkte kanske vissa. Men inte jag. Jag tänkte att jag vile bli fri, bli min egen chef och framför allt, jag vill skapa. Exakt vad visste jag inte då. Jag tänkte att en dag tar allt slut på riktigt och jag vill inte ångra att jag aldrig vågade. Det värsta som kan hända att det inte går bra. Då löser jag det då. Men det behövde jag inte lösa. Det gick väldigt bra från start. Mycket tack vare mina tidigare kollegor på Schneider Electric som anlitade mig från dag ett.

 

MAGKÄNSLAN

Sedan har allt gått som på räls! Att vara egen företagare är som att dansa på rosor hela dagen lång. Kunderna bara rullar in och alla vill betala mer än vad jag offererar … Nä, nu skojar jag lite. Att vara egen företagare är hårt arbete. Om det skulle vara enkelt, skulle vem som helst kunna bli sin egen chef. Men det är inte för alla. Man måste tycka om att arbeta, vara kreativ, lösningsorienterad, sälja och ha en idé. En idé hade inte jag från början. Bara en magkänsla. Och den magkänslan visade sig vara helt rätt. Idag klättrar jag på rätt vägg som Kjell Enhager (en av Sveriges, kanske världens, bästa föreläsare) så bra uttrycker det. Jag är illustratör och graphic recorder. Det är hårt arbete, men roligt, jag arbetar idag med min hobby! Det tycker jag är coolt! Det var sommaren 2015 som jag bestämde mig. Nu har det gått två år. I två år har jag drivit eget. Jag är stolt!

Tills nästa blogginlägg. Ha det fint!
Caroline