JAG SKA BLI ILLUSTRATÖR OCH DRÖMMAR GÅR ATT NÅ BARA MAN VILL

myspecialplace_carolinesellstone_home.jpg

Illustratör – det är mitt nästa mål bestämde jag för ett år sedan. Troligtvis inte den lättaste branschen att slå sig in i. Inte heller den mest lukrativa. Men det är inget som stoppar mig. Det är min dröm. Och den ska jag förverkliga. Jag hade startat eget, check på den, nu är det dags för nästa steg. Så jag letade runt bland kurser i illustration och fastnade för Berghs SoC.

ILLUSTRATÖR OCH BERGHS SOC

Sagt och gjort, för ett år sedan, närmare bestämt september 2016, börjar jag kursen på Berghs SoC. Det är bland det bästa, mest lärorika på kort tid och roligaste jag har gjort hittills. Väldigt kunniga lärare Annika SköldMaria Raymondsdotter och Per José Karlen. Tidigare har jag gått en ettårig konstutblidning heltid och en distanskurs på Forsbergs. Jag har också gått en 2-årig KY-utbildning i digitala medier samt Grafiska Projektledarprogrammet 120p på Stockholms Universitet. All min erfarenhet och kunskap hade jag nytta av i kursen på Bergs SoC och sedan i mitt arbete idag som illustratör och graphic recorder.

Kursen varade hela höstterminen och jag ville inte att den skulle ta slut. Dels för att jag inte längre skulle ha stöd utav lärare och dels för att inte längre kunna säga att jag ska bli illustratör. Nu var det istället upp till bevis. Mitt första riktiga uppdrag blev affärsinriktade illustrationer till Team Safety. Sedan rullade det på.

I början av terminen på Berghs SoC frågade Annika vilket som var vårt drömuppdrag. Mitt var att illustrera barnböcker. Drömmen gick i uppfyllelse och Annalisa och födelsedagspresenten är min första barnbok som jag har illustrerat. Nu är vi i uppstarten med bok nummer två i serien ”Stora frågor för små medborgare” av Angeli Sjöström Hederberg. Så bevisligen går det att satsa på sin dröm om man vill det tillräckligt mycket. Idag är jag illustratör och graphic recorder.

Yes I am.
Caroline

IllustrationCaroline Sellstone