MIN WEBSHOP ÄR ÄNTLIGEN PÅ PLATS!

carolinesellstone_seehearspeaknoevil_dark.jpg

Jag har äntligen en webshop där jag säljer FineArt prints av mina egna projekt. Det ska ju gå så snabbt att starta en webshop, lite fix i fem minuter sedan är allt ”all set”! Fast inte för mig, jag behövde ta olika beslut i min takt. Jag ville göra rätt val från början. Och jo, som svar på din fråga, de poppar ju upp här och där, webshopar med konstnärer som säljer prints och brickor. Japp, så är det, och nu är jag en av dem. Förutom att jag inte säljer brickor.

Det har varit en process eftersom min egna projekt får vänta när jag har mycket uppdrag. Viktigast är ju de uppdrag jag får från kunder. Så webshopen har jag grejat med i de små pauserna som finns. Bland annat ville jag hitta det perfekta tryckeriet som printar FineArt med inkjet och av hög kvalitet. Jag behövde ta beslut om jag vill trycka i begränsad upplaga eller obegränsad upplaga. Prissättning. Och hur jag ska paketera allt samt vilken plattform jag skulle välja.

Prio för mig var att trycket ska motsvara min höga krav i färg och detaljer. Det ska se ut som att jag har ritat och målat direkt på pappret. Efter en gedigen efterforskning har jag valt Konstexpo som har lång erfarenhet. De trycker på det bästa pappret i 100% bomull med en färgåtergivning som helt fantastiskAlla detaljer, streck och linjer är med. De är helt otroligt duktiga. Snabba och svarar på alla mina frågor.

Begränsad upplaga eller obegränsad? Jag är ju ännu inte en etablerad konstnär så hur ska jag tänka där? Jag valde att be om råd av både Konstexpo som trycker åt många konstnärer samt min syssling Richard Vakil som är en etablerad konstnär (han var en av tre Nobelkonstnärer 2017 och målade bilderna till pristagarna i kemi, fysik och ekonomi). Råden jag fick av både Richard och Konstexpo var att köra med begränsad upplaga för att redan från början tänka exklusivitet. Prissättning då? Där får man testa sig fram. Man får inte lägga sig för lågt i början och heller inte för högt. Både Richard och Konstexpo som trycker åt många konstnärer ansåg att mina priser är på en bra nivå. Tack för alla råd Richard och Konstexpo, det är guld värt.

Jag valde plattformen Tictail. Anledningen till det är att jag lyssnade på en tjej från Tictail som pratade på Webbdagarna i Stocholm 2017. Hon imponerade på mig och jag gillar deras gränssnitt och språk. Det ska vara enkelt enligt Tictail. Det finns också Etsy som verkar helt ok. Och en uppsjö andra plattformar. Till exempel One.com där jag har köpt min domän. Men Tictail får det bli.

Emballage har jag köpt från Pack & plock. Sist men inte minst, extra finesser som till exempel fina runda klistermärken som gör paketet extra roligt att få, har jag beställt från Moo.

Jag är alltså nu ”all set” och redo att leverera! Och du passa på i februari, du får nu 100 kr rabatt med koden OPENFEB18.

Gå vidare till min webshop här >

 Caroline