Utmaningen med att illustrera Tyresö kommuns vision och styrprocess

Man vill ofta få in för mycket information i ett budskap. Det som händer då är att kärnbudskapet försvinner i allt brus. Ingenting når fram. Men jag har lärt mig under mina år som illustratör att relationen mellan illustratör och kund är en samarbete och man behöver få nöta och blöta.

Kunden har en bild i huvudet och behöver se en skiss för att veta om det fungerar eller inte. Ibland kanske jag har missuppfattat (händer väldigt sällan iof ;), och då är det bra med snabbskisser. Man tar sen bort det onödiga. Lägger till nåt annat. Ändrar tillbaka, det var ju bra som det var. Sen lägger man till något ytterligare för man kom på en brilliant idé. Tar bort det, för det var bara en bra idé. Och så fortsätter det så tills man är nöjd. Då gör jag färgskisser. Sist gör jag original.

Utmaningen med Tyresös vision och styrprocess var att hitta balansen med lagom information, balans mellan stad och natur samt att kommunicera ordet balans och omhändertagande utan att det blir för klyschigt. Tillslut hittade vi det.

Den allra första skissen

Den allra första skissen