Marknad, konst, regn och en himla massa kärlek

Det var marknad i lördags i Västertorp där jag hyr plats i Galleri & ateljé Törnfågeln. I regnet. Dagen innan var det fint såklart. På lördagen regnade det. Fast jag är nöjd ändå!

Inför marknaden hade jag planerat att måla nya saker under september, men det hann jag inte. Ska inte klaga heller, jag har ju inte hunnit pga arbete. Så först var jag helt ärligt inte jättesugen på att vara med på marknaden, jag hade ju inte så mycket nytt att visa upp. Inte för att någon i Västertorp har sett det jag har gjort tidigare, men du vet, känslan av att visa nya saker är så roligt. Tror jag. Jag har inte haft en utställning tidigare eller varit med på marknad heller. Eller jo för sjutton, jag och min faster var med på en julmarknad en gång för hundra år sedan. Vi sålde mössor, krukor och askkoppar. Anne och min mamma hade stickat mössor och jag hade målat krukor och askoppar som var upp-och-ner vända små krukor. Idag hade nog inte askkopparna sålt så bra, ha ha ha … Tror faktiskt att Annis, som köpte tre tavlor (TAAAACK!!!) även köpte krukor under den marknaden. Som hon har kvar. Puss på dig Annis! Du är nog min största fan har jag kommit på!

Hur som helst, jag kom på andra tankar och bestämde mig för att visa det jag har och gillar på marknaden. ”Good enough” får det bli. Och så satte jag målet att få minst en tavla såld. Men det blev fem tillslut! FEM!!! Tjohoooo …

Även om att få sålt fem stycken tavlor är fantastiskt roligt och tillfredställande (TACK!!!), var det nog mest att flera vänner och familjemedlemmar trotsade regnet och kom och hälsade på som gjorde mig på så bra humör. Det regnade endel under dagen, marknaden var öppen mellan kl 10-16, och efter ca kl 13 var det näst intill tom på besökare. Så ni som kom och hälsade på – TACK!!! Det betyder mer än ni tror.

Du som köpte en eller flera tavlor – TAAAAAAAAACK!!!!!!!

TAAACK Viveka, du fina fina människa, som släppte in detta yrväder i ditt galleri och ateljé. Det här är bara början ;) Samt Malin och Eva såklart :)

Och till sist Henrik, min kärlek, tack för allt stöd. Utan dig skulle ingen tavla alls blivit såld. <3 <3 <3