Graphic recording med GE och Additive

Graphic recording under två fantastiskt roliga dagar med GE och Additive’s User group meeting. Besökare och kunder fick berätta ett önskat läge för Additive år 2025, skriva ner det på en post-it, som jag sedan ritade. Jag blev nöjd över att jag kom på idén med att knyta ihop allt med deras “data lake”. Det blev den röda tråden, samt att Marni (GE), ville att man skulle få en känsla av att processen går från Simulation (design) till Material.

Den röda tråden i bilden är inte på plats på en gång, det brukar uppstå under tidens gång medan man ritar. Det beror på att man får inte all information på ett bräde. Informationen som man ritar får man till sig lite i taget. Jag började rita mannen till vänster som står vi skrivbordet, som är en designer. Data lake kom till senare. Hade jag ritat vågorna först hade han fått stå lite “coolare” på brädan, som i en rörelse. Det är sånt jag tänker på. Ingen annan gör troligtvis det. Och det är sånt man inte ska avslöja … ;)

Så mycket beröm som jag fick under dessa två dagar vet jag inte om jag någonsin har fått. “The famous wall!” Det är såklart alltid roligt att höra!

Additive tillverkar 3D-printers som printar produkter i olika metaller. Allt från delar till flygplan, bilar, båtar till kroppsdelar. Vad som helst … typ. Fördelen med en additiv tillverkning är att man lägger till material och tar hand om spillet som blir över. Dvs det som blir över. Motsatsen till additiv tillverkning är att man skär bort material och slänger spillet.

Tack GE för uppdraget :)