Caroline Sellstone

Porträtt

iamanartist_carolinesellstone.jpg
 

Beställ ett unikt tecknat porträtt

Jag tecknar porträtt på beställning av människor och djur i blyerts. Om man önskar scannar jag in teckningen och färglägger den i digitalt. Då blir slutprodukten en print.

Som förlaga använder jag ett eller flera fotografier. Om vinkeln är någorlunda samma kan jag kombinera ihop ansikte, hår och kropp från olika fotografier. Fotot som jag använder som förlaga ska vara av hög kvalitet. Det man tycker är viktigt i bilden, som man vill ska framhävas, måste vara skarpt. Jag behöver kunna zooma in bilden och se små små detaljer. Fotot får heller inte vara för mörkt. Att kunna se detaljer i ett ansikte är mycket viktigt för att porträttet ska bli likt.

Hur lång tid tar det att rita ett porträtt?

Att rita ett porträtt i blyerts tar mig minst en dag, alltså 8 timmar beroende på hur många detaljer det är som skall ner på pappret. Är det två personer i bilden tar det ca två dagar. Utöver det tillkommer tiden att konversera med dig!

Hur beställer jag ett porträtt?

Välj ett fotografi (eller fler) som är kontrastrik, skarp och har hög upplösning. OBS! Tillstånd från fotograf är nödvändigt om fotot inte är taget av dig själv. 

Bestäm om bakgrunden ska vara vit, tonad, ha samma bakgrund* som fotografiet eller en helt annan bakgrund*.

Storlek och pris (1 ansikte**):
21×30 cm (A4) 2500 kr
30×42 cm (A3) 3500 kr
30x40 3500 kr

*Bakgrund kostar 500 kr extra.
**För att lägga till personer kostar det 500 kr per person, oavsett storlek på bilden

Maila beställningen till caroline@sellstonecreative.se

Hur går processen till?

Jag gör först en linjetäckning som jag visar dig innan jag går vidare. Det är nu du ber om eventuella ändringar. När linjeteckningen är godkänd ritar jag färdigt porträttet. Eftersom jag oftast ritar i ett ”svep” kan jag inte visa dig på vägen.

När teckningen är färdig visar jag dig en kopia som du sedan får godkänna (eventuella små justeringar kan göras, men ingenting som kräver att teckningen måste ritas om).

Hur och när betalar jag?

Först gör du en deposition på 500 kr. Resterande summa betalar du när du har godkänt bilden. Då betalar du in pengarna till mitt bankgiro eller med swish. Så fort jag ser att betalningen är genomförd skickar jag bilden på posten.

Reklamation

Om du av någon anledning inte blir nöjd med slutresultatet och inte vill ha teckningen längre, så behåller jag depositionen på 500 kr och jag skickar inte teckningen till dig.

Leverans

Leveranstiden är max fyra veckor. Önskar man potrrättet till ett särskilt datum är det viktigt att berätta det för mig i beställningen.
Teckningen skickas rekommenderat i ett hårt papprör, så den går att spåra och riskerar inte att bli vikt eller skadad under transporten. Frakten ingår i priset.

Särskilda önskemål

Har du särskilda önskemål som jag inte har pratat om är det bara att slänga iväg ett mail till mig och fråga på. Till exempel att utföra porträttet i en annan teknik.

Varmt välkommen med din beställning!